Termeni și condiții

Condiții generale de vânzare ale societății comerciale Canna b2b, s.r.o., cu sediul social în Žižkova 708, Příbram II, 261 01, Republica Cehă, CIF: 02023024, Cod TVA: CZ02023024, înregistrată în Registrul Comerțului ținut de Tribunalul Municipal din Praga sub nr. de înregistrare C 214621 (denumită în continuare „Vânzătorul”), pentru vânzarea de produse și furnizarea de servicii prin intermediul magazinului online situat la adresa web www.cannabizoo.ro către persoane fizice – consumatori (denumiți în continuare „Cumpărătorul”) (denumite în continuare „CGV”).

I. Dispoziții introductive

  1. Prezentele Condiții Generale de Afaceri (denumite în continuare „CGA”) reglementează drepturile și obligațiile reciproce ale părților contractante apărute în legătură sau pe baza unui Contract de vânzare sau a unui Contract de prestări servicii (denumite în continuare „Contract”) încheiat între Vânzător și o persoană fizică – consumator, prin intermediul magazinului online al Vânzătorului. Magazinul online este operat de Vânzător la adresa de internet www.cannabizoo.ro, prin intermediul interfeței web (denumită în continuare „Interfața web a magazinului”).
  2. CGA reglementează, de asemenea, drepturile și obligațiile părților contractante în utilizarea site-ului web al Vânzătorului, situat la adresa www.cannabizoo.ro (denumit în continuare „Site-ul web”), precum și alte relații juridice aferente.
  3. CGA nu se aplică în cazurile în care persoana care intenționează să achiziționeze bunuri sau să solicite servicii de la Vânzător acționează în cadrul activității sale de afaceri sau este o persoană juridică. În astfel de cazuri, contractul încheiat este guvernat de Condițiile Generale de Afaceri pentru persoane fizice – antreprenori sau persoane juridice, disponibile [aici].
  4. Dispozițiile derogatorii de la CGA pot fi convenite prin Contract. Dispozițiile derogatorii din Contract au prioritate față de dispozițiile CGA.
  5. Dispozițiile CGA constituie o parte integrantă a Contractului. Contractul și CGA sunt redactate în limba cehă. Contractul poate fi încheiat în limba cehă. În cazul în care este necesară o traducere a contractului pentru cumpărător, în caz de dispută privind interpretarea termenilor, prevalează versiunea în limba cehă a contractului.
  6. Prin încheierea Contractului, Cumpărătorul confirmă acordul său cu prezentele CGA, care includ Regulamentul de reclamații disponibil [aici] și Politica de protecție a datelor cu caracter personal disponibilă [aici]. De asemenea, confirmă că a avut posibilitatea adecvată de a se familiariza cu acestea înainte de încheierea Contractului și este de acord cu conținutul acestora.
  7. Vânzătorul poate modifica sau completa conținutul CGA. Această prevedere nu afectează drepturile și obligațiile apărute în perioada de valabilitate a versiunii anterioare a CGA. Cumpărătorul va primi versiunea valabilă și efectivă a CGA, inclusiv Regulamentul de reclamații, în format text, trimisă la adresa de e-mail furnizată de Cumpărător la plasarea comenzii. Aceasta va fi trimisă ca atașament prin e-mail, în cadrul confirmării comenzii de către Vânzător.

II. Contul utilizatorului

  1. Pe baza înregistrării Cumpărătorului pe Site-ul web, Cumpărătorul poate accesa interfața sa de utilizator. Din această interfață, Cumpărătorul poate comanda bunuri sau servicii (denumită în continuare „Contul de utilizator”). Dacă interfața web a magazinului permite, Cumpărătorul poate comanda bunuri sau servicii și fără înregistrare, direct prin interfața web a magazinului.
  2. La înregistrarea pe Site și la plasarea comenzilor pentru bunuri sau servicii, Cumpărătorul este obligat să furnizeze toate informațiile corect și adevărat. Cumpărătorul este obligat să actualizeze informațiile introduse în Contul de utilizator ori de câte ori acestea se schimbă. Informațiile furnizate de Cumpărător în Contul de utilizator și la plasarea comenzilor sunt considerate corecte de către Vânzător.
  3. Dacă Cumpărătorul introduce informații privind o persoană juridică (denumirea firmei, codul de identificare IČO și codul de TVA), Vânzătorul va considera că acțiunile Cumpărătorului sunt efectuate în numele acestei persoane juridice și comanda va fi tratată în conformitate cu al treilea paragraf al art. I din CGA.
  4. Accesul la Contul de utilizator este securizat printr-un nume de utilizator și o parolă. Cumpărătorul este obligat să păstreze confidențialitatea informațiilor necesare pentru accesul la Contul său de utilizator și recunoaște că Vânzătorul nu este responsabil pentru orice încălcare a acestei obligații din partea Cumpărătorului.
  5. Cumpărătorul nu este autorizat să permită utilizarea Contului de utilizator de către terțe persoane.
  6. Vânzătorul poate anula Contul de utilizator, în special în cazul în care Cumpărătorul nu utilizează contul mai mult de un (1) an sau dacă încalcă obligațiile rezultate din Contract (inclusiv din CGA).
  7. Cumpărătorul recunoaște că Contul de utilizator nu poate fi disponibil în mod continuu, în special din cauza necesității de întreținere a echipamentului hardware și software al Vânzătorului sau a echipamentului hardware și software al unor terțe părți.

III. Încheierea Contractului

  1. Interfața web a magazinului conține o listă cu bunuri sau servicii oferite de Vânzător, inclusiv prețurile individuale ale bunurilor sau serviciilor oferite. Oferta de bunuri și servicii, precum și prețurile acestora, rămân valabile atâta timp cât sunt afișate în interfața web a magazinului. Această prevedere nu limitează posibilitatea Vânzătorului de a încheia Contractul în condiții individual negociate.
  2. Toate ofertele de vânzare de bunuri și prestări de servicii prezentate în interfața web a magazinului nu sunt obligatorii, iar Vânzătorul nu este obligat să încheie Contractul pentru aceste bunuri sau servicii.
  3. Interfața web a magazinului conține, de asemenea, informații despre costurile de ambalare și livrare a bunurilor și serviciilor. Informațiile privind aceste costuri se aplică doar în cazul în care livrarea are loc pe teritoriul Republicii Cehe, Slovaciei și al altor state selectate.
  4. Pentru a comanda bunuri și servicii, Cumpărătorul completează formularul de comandă în interfața web a magazinului. Formularul de comandă conține, în special, următoarele informații:
  • bunurile și serviciile comandate (Cumpărătorul le „adaugă” în coșul electronic al interfeței web a magazinului);
  • modalitatea de plată a prețului și informații despre livrare;

  • informații privind costurile aferente livrării bunurilor și serviciilor

  • (în continuare denumite împreună „Comanda”).

5. Înainte de trimiterea Comenzii către Vânzător, Cumpărătorului i se oferă posibilitatea de a verifica și modifica informațiile introduse, inclusiv pentru a corecta eventualele erori apărute la completarea Comenzii. Cumpărătorul trimite Comanda făcând clic pe butonul „Trimite”. Informațiile din Comandă sunt considerate corecte de către Vânzător. Vânzătorul confirmă imediat primirea Comenzii prin e-mail la adresa indicată de Cumpărător în Contul de utilizator sau în Comandă (denumită în continuare „Adresa de e-mail a Cumpărătorului”).

6. Vânzătorul are întotdeauna dreptul, în funcție de natura Comenzii (cantitatea de bunuri, valoarea totală, costuri de livrare estimate), să ceară confirmarea suplimentară a Comenzii (de exemplu, în scris sau telefonic).

7. Relația contractuală dintre Vânzător și Cumpărător ia naștere în momentul primirii acceptării Comenzii, trimisă de Vânzător prin e-mail la adresa de e-mail a Cumpărătorului.

8. Se consideră că oferta de bunuri sau prestări servicii la un preț determinat, prezentată prin reclamă, catalog sau expunere de produse, constituie o ofertă condiționată de disponibilitatea stocului sau de capacitatea Vânzătorului de a livra conform promisiunii. Informațiile despre bunuri și prețuri furnizate de Vânzător sunt obligatorii, cu excepția erorilor evidente (de exemplu, un preț care, având în vedere circumstanțele relevante – în special prețul pieței – nu poate fi corect și nu acoperă nici măcar costurile de producție).

9. Cumpărătorul recunoaște că Vânzătorul nu este obligat să încheie Contractul, în special:

  1. cu persoane care au încălcat anterior în mod semnificativ obligațiile față de Vânzător;

  2. dacă bunurile comandate nu mai sunt disponibile;

  3. dacă există suspiciunea justificată privind o identitate falsă sau furată a Cumpărătorului;

  4. dacă prețul bunurilor sau serviciilor indicat pe site diferă vizibil de prețul pieței.

10. Cumpărătorul este de acord cu utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță pentru încheierea Contractului. Costurile suportate de Cumpărător în legătură cu utilizarea acestor mijloace (conexiune la internet, apeluri telefonice) sunt suportate de acesta.

11. Dacă nu se prevede altfel pentru un serviciu specific, Vânzătorul are dreptul să înceapă prestarea serviciului comandat chiar înainte de expirarea perioadei de retragere din Contract.

12. Vânzătorul este obligat să furnizeze consumatorului o confirmare scrisă a încheierii Contractului într-un interval rezonabil de timp după încheierea acestuia, dar nu mai târziu decât în momentul livrării bunurilor.

IV. Prețul bunurilor și serviciilor și condițiile de plată

  1. Prețul bunurilor și serviciilor și eventualele costuri asociate livrării bunurilor și prestării serviciilor conform Contractului pot fi achitate de către Cumpărător Vânzătorului prin următoarele modalități:
  • în numerar, la livrare, la adresa specificată de Cumpărător în comandă;

  • prin transfer bancar în contul Vânzătorului nr. 2901035381/2010 (pentru plăți în CZK), deschis la Fio Banka (denumit în continuare „Contul Vânzătorului”);

  • prin transfer bancar în contul Vânzătorului nr. 2801035384/2010 (pentru plăți în EUR), deschis la Fio Banka (denumit în continuare „Contul Vânzătorului”);

  • prin plată online prin intermediul sistemului GoPay;

  • în numerar sau cu cardul în magazinul Canatura, la adresa Pražská 145, Příbram II, 261 01, Republica Cehă.

2. Prețul de achiziție nu include costul serviciului de livrare a bunurilor la adresa specificată de Cumpărător în comandă. Cumpărătorul alege modalitatea și termenul de livrare înainte de trimiterea comenzii care îl obligă la plată. Prin urmare, Cumpărătorul este obligat să achite Vânzătorului, împreună cu prețul de achiziție, și costurile asociate ambalării și livrării bunurilor sau prestării serviciilor, în valoarea convenită. Dacă nu se prevede altfel în mod explicit, termenul „preț” include și aceste costuri, precum și eventuale taxe de licență.

3. În cazul plății în numerar sau la livrare, prețul este exigibil la primirea bunurilor sau serviciilor. În cazul plății fără numerar, prețul este exigibil în termen de 7 (șapte) zile de la încheierea Contractului.

4. În cazul plății fără numerar, Cumpărătorul este obligat să efectueze plata împreună cu indicarea simbolului variabil al plății. Obligația Cumpărătorului de a achita prețul este considerată îndeplinită în momentul în care suma corespunzătoare este creditată în contul Vânzătorului.

5. Vânzătorul are dreptul să solicite plata integrală a prețului înainte de expedierea bunurilor sau furnizarea serviciilor către Cumpărător.

6. Pentru a încheia Contractul, Cumpărătorul este obligat, în ultimul pas al procesului de comandă, să confirme că are peste 18 ani. Această validare se efectuează prin intermediul serviciului Adulto. Scopul validării este de a verifica fără echivoc majoratul clientului final. Cumpărătorul nu are dreptul să partajeze accesul la contul său de utilizator cu terțe persoane. Cumpărătorul este de asemenea conștient că verificarea vârstei se efectuează și în momentul livrării bunurilor.

7. Reduceri acordate de Vânzător Cumpărătorului pot fi combinate între ele.

8. Dacă este uzual în relațiile comerciale sau dacă este prevăzut de reglementările legale, Vânzătorul va emite un document fiscal – factură – Cumpărătorului pentru plățile efectuate în temeiul Contractului. Vânzătorul este plătitor de TVA. Factura este emisă Cumpărătorului după achitarea prețului și este trimisă în format electronic la adresa de e-mail a Cumpărătorului sau este atașată comenzii expediate.

V. Retragerea din Contract

  1. Cumpărătorul ia la cunoștință că, în conformitate cu dispozițiile articolului § 1837 din Legea nr. 89/2012 Coll., Codul civil, cu modificările ulterioare (denumit în continuare „Codul civil”), nu este posibilă retragerea din Contract în următoarele cazuri:

a) pentru prestarea de servicii, dacă acestea au fost furnizate integral; în cazul serviciilor contra cost, doar dacă prestarea a început cu acordul expres prealabil al consumatorului înainte de expirarea perioadei de retragere, iar comerciantul l-a informat în prealabil că, odată cu furnizarea serviciului, își pierde dreptul de retragere;

b) pentru livrarea de bunuri sau servicii al căror preț depinde de fluctuații ale pieței financiare care nu pot fi controlate de comerciant și care pot apărea în perioada de retragere;

c) pentru livrarea de băuturi alcoolice al căror preț a fost convenit în momentul încheierii contractului, iar livrarea se poate face doar după 30 de zile și a căror valoare reală depinde de fluctuațiile pieței care nu pot fi controlate de comerciant;

d) pentru livrarea de bunuri fabricate conform cerințelor consumatorului sau adaptate nevoilor sale personale;

e) pentru livrarea de bunuri perisabile sau cu termen de valabilitate scurt, precum și bunuri care, prin natura lor, au fost amestecate ireversibil cu alte bunuri după livrare;

f) pentru reparații sau întreținere urgente care urmează să fie efectuate la locul indicat de consumator, la cererea expresă a acestuia; această excepție nu se aplică pentru alte reparații necomandate sau pentru livrarea altor bunuri decât piesele de schimb necesare;

g) pentru livrarea de bunuri sigilate care, din motive de protecție a sănătății sau de igienă, nu sunt potrivite pentru returnare după ce au fost desigilate de consumator;

h) pentru livrarea de înregistrări audio sau video sau programe informatice sigilate, dacă sigiliul a fost rupt după livrare;

i) pentru livrarea de ziare, reviste sau periodice, cu excepția contractelor de abonament;

j) pentru cazare, transport de bunuri, închiriere de vehicule, catering sau activități de agrement care trebuie furnizate la o anumită dată sau într-o perioadă specifică;

k) pentru contractele încheiate în cadrul unei licitații publice conform unei alte legi, în care consumatorul poate fi prezent fizic;

l) pentru furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport fizic, dacă furnizarea a început cu acordul expres prealabil al consumatorului, înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul a fost informat că prin începerea furnizării își pierde dreptul de retragere și comerciantul i-a oferit o confirmare conform § 1824a alin. 1 și 2 sau § 1828 alin. 3 și 4 din Codul civil.

2. Dacă nu este vorba despre unul dintre cazurile de mai sus sau despre un alt caz în care retragerea din Contract nu este posibilă, Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contractul încheiat la distanță sau în afara spațiilor comerciale, în termen de paisprezece (14) zile. Dacă nu se prevede altfel, termenul începe:

  • de la data încheierii Contractului – în cazul serviciilor;

  • de la data la care Cumpărătorul sau un terț desemnat (altul decât transportatorul) preia bunurile – în cazul vânzării de bunuri;

  • de la data preluării ultimului produs – dacă Cumpărătorul comandă mai multe produse livrate separat;

  • de la data preluării ultimei piese sau părți – în cazul livrărilor multiple ale aceluiași produs;

  • de la data primirii primei livrări – în cazul unui contract pentru livrări periodice.

3. Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract fără a oferi un motiv. Exercitarea acestui drept nu poate fi sancționată. Pentru respectarea termenului de retragere este suficient ca notificarea de retragere să fie trimisă înainte de expirarea termenului. Retragerea poate fi trimisă, printre altele, la adresa sediului Vânzătorului sau la adresa de e-mail: contact@cannabizoo.com. Cumpărătorul poate utiliza și formularul-tip de retragere inclus în prezentele CGA.

4. În cazul retragerii conform alineatului anterior, Contractul este considerat anulat de la început. Bunurile trebuie returnate Vânzătorului în termen de 14 zile de la trimiterea notificării de retragere. Cumpărătorul este responsabil doar pentru deprecierea bunurilor rezultată din manipularea acestora altfel decât este necesar pentru a le testa natura, caracteristicile și funcționalitatea. Aceasta nu se aplică dacă Vânzătorul nu a furnizat informațiile prevăzute la § 1820 alin. 1 lit. i) din Codul civil. Costurile de returnare a bunurilor sunt suportate de Cumpărător. Dacă bunurile nu pot fi returnate prin poștă din cauza naturii lor, costul maxim estimat de returnare este de 10.000 CZK.

5. În cazul retragerii, Vânzătorul va rambursa Cumpărătorului toate sumele plătite, inclusiv costurile de livrare, în termen de 14 zile de la retragerea din Contract (în cazul bunurilor – după primirea bunurilor returnate sau după ce Cumpărătorul a demonstrat că le-a trimis înapoi, oricare survine prima). Rambursarea se va face prin transfer bancar, cu excepția cazului în care Cumpărătorul a indicat un alt mod de rambursare, fără costuri suplimentare pentru Vânzător. Dacă Cumpărătorul alege o metodă de livrare mai scumpă decât cea standard oferită de Vânzător, i se va rambursa doar valoarea celei mai ieftine opțiuni disponibile. Vânzătorul poate efectua rambursarea simultan cu primirea bunurilor returnate.

6. Dacă bunurile returnate sunt deteriorate, uzate, parțial consumate sau altfel depreciate, din cauza manipulării neadecvate de către Cumpărător, Vânzătorul are dreptul la despăgubiri pentru daune. Acest drept poate fi compensat unilateral de către Vânzător cu suma datorată Cumpărătorului. În cazul retragerii dintr-un contract de servicii care a fost început, dar nu finalizat integral, Cumpărătorul este obligat să plătească o parte proporțională din prețul serviciului, și are dreptul doar la rambursarea diferenței.

7. Până la preluarea bunurilor sau furnizarea serviciilor de către Cumpărător, Vânzătorul poate oricând să se retragă din Contract. În acest caz, va rambursa Cumpărătorului prețul plătit, fără întârziere, prin transfer bancar.

8. Dacă, împreună cu bunurile sau serviciile, a fost oferit și un cadou, contractul de donație este încheiat sub condiție rezolutorie – în cazul retragerii din Contract, contractul de donație încetează și Cumpărătorul este obligat să returneze și cadoul. Vânzătorul are dreptul să amâne rambursarea prețului până la returnarea cadoului.

VI. Transportul, livrarea mărfurilor și prestarea serviciilor

  1. Modul de livrare a mărfurilor și de prestare a serviciilor este stabilit de Vânzător, cu excepția cazului în care în Contract se prevede altfel. În cazul în care modalitatea de transport este convenită la cererea Cumpărătorului, acesta își asumă riscul și eventualele costuri suplimentare legate de acest mod de transport.

  2. Dacă Vânzătorul este obligat, conform Contractului, să livreze mărfurile la locul indicat de Cumpărător în comandă sau să presteze acolo serviciile convenite, Cumpărătorul este obligat să preia mărfurile sau să permită prestarea serviciilor la livrare. În cazul în care Cumpărătorul nu preia mărfurile la livrare, Vânzătorul are dreptul să perceapă o taxă de depozitare de 100 CZK (cu litere: o sută de coroane cehe) sau să se retragă din Contract.

  3. În cazul în care, din motive ce țin de Cumpărător, este necesară livrarea repetată a mărfurilor sau o altă modalitate de livrare decât cea specificată în comandă, Cumpărătorul este obligat să suporte costurile livrării repetate, respectiv costurile metodei alternative de livrare.

  4. La preluarea mărfurilor de la transportator, Cumpărătorul este obligat să verifice integritatea ambalajului mărfurilor și, în caz de orice deficiențe, să informeze imediat transportatorul. În cazul constatării deteriorării ambalajului, indicând o posibilă deschidere neautorizată a coletului, Cumpărătorul nu este obligat să preia coletul de la transportator. Prin semnarea bonului de livrare, Cumpărătorul confirmă că ambalajul coletului care conține mărfurile a fost intact.

  5. Vânzătorul va asigura formalitățile vamale pentru exportul din Uniunea Europeană și va furniza transportatorului documentele cerute de legislația statului de destinație. Cumpărătorul este obligat, în termen de 24 de ore (cu litere: douăzeci și patru de ore) de la solicitarea Vânzătorului sau a unei alte autorități publice, în special administrative, să furnizeze datele necesare pentru formalitățile vamale sau alte proceduri legate de livrare, în special datele de contact pentru comunicarea cu autoritățile. Nerespectarea acestui termen dă dreptul Vânzătorului să rezilieze Contractul.

  6. Alte drepturi și obligații ale părților privind transportul mărfurilor pot fi reglementate de condițiile speciale de livrare emise de Vânzător, dacă acestea sunt emise.

  7. Vânzătorul are dreptul să înceapă prestarea serviciului comandat numai după ce prețul pentru acest serviciu a fost achitat Vânzătorului.

VII. Răspunderea pentru defecte, garanția

  1. Drepturile și obligațiile părților contractuale privind răspunderea Vânzătorului pentru defecte, inclusiv răspunderea acestuia în baza garanției, se supun dispozițiilor legale general obligatorii aplicabile, în special prevederilor relevante ale Codului civil. Vânzătorul oferă o garanție de 24 (cu litere: douăzeci și patru) de luni pentru bunurile de consum. În cazul în care un defect se manifestă în termen de un an de la preluare, se consideră că bunul era deja defect la momentul preluării, cu excepția cazului în care natura bunului sau a defectului exclude această posibilitate.
  2. Termenele prevăzute la alineatul 1 nu curg pe perioada în care Cumpărătorul nu poate utiliza bunul, în cazul în care a sesizat în mod justificat defectul.

  3. Vânzătorul este răspunzător față de Cumpărător pentru faptul că bunul vândut sau serviciul prestat este conform cu Contractul, în special că este lipsit de defecte. Conformitatea cu Contractul înseamnă că bunul vândut are calitățile și proprietățile de utilizare convenite în Contract, iar în lipsa acestora, cele descrise de Vânzător, producător sau reprezentantul acestuia, și că îndeplinește cerințele legislației aplicabile, fiind livrat în cantitatea, dimensiunea sau greutatea corespunzătoare. Vânzătorul este de asemenea responsabil pentru livrarea bunului împreună cu accesoriile convenite și instrucțiunile de utilizare, inclusiv manualul de asamblare sau instalare.

  4. Vânzătorul este, de asemenea, responsabil față de Cumpărător pentru faptul că, pe lângă caracteristicile convenite, bunul este adecvat scopului pentru care bunurile de acest tip sunt utilizate în mod obișnuit, ținând cont și de drepturile terților, de prevederile legale, de standardele tehnice sau de codurile de conduită ale sectorului, în lipsa unor standarde tehnice. Bunul, prin cantitate, calitate și alte caracteristici, inclusiv durata de viață, funcționalitatea, compatibilitatea și siguranța, corespunde caracteristicilor obișnuite ale bunurilor de același tip pe care Cumpărătorul le poate aștepta în mod rezonabil, având în vedere și declarațiile publice făcute de Vânzător sau de o altă persoană din același lanț contractual, în special prin publicitate sau etichetare. Bunul este livrat cu accesorii, inclusiv ambalajul, manualul de asamblare și alte instrucțiuni de utilizare pe care Cumpărătorul le poate aștepta în mod rezonabil, și corespunde, prin calitate sau execuție, mostrei sau modelului furnizat de Vânzător Cumpărătorului înainte de încheierea contractului. Articolul VII alin. 3 din CGV nu se aplică în cazul în care Vânzătorul a avertizat în mod expres Cumpărătorul, înainte de încheierea contractului, că o anumită caracteristică a bunului diferă, iar Cumpărătorul a fost de acord în mod expres cu aceasta la încheierea contractului.

  5. Vânzătorul este răspunzător față de Cumpărător și pentru un defect cauzat de o asamblare sau instalare incorectă, dacă aceasta a fost realizată de Vânzător sau sub responsabilitatea acestuia, conform Contractului. Acest lucru este valabil și în cazul în care asamblarea sau instalarea a fost efectuată de Cumpărător, iar defectul a apărut din cauza unei deficiențe în instrucțiunile furnizate de Vânzător sau de furnizorul de conținut digital ori de servicii de conținut digital, în cazul în care este vorba de un produs cu caracteristici digitale.

  6. În cazul în care bunurile sau serviciile nu sunt conforme cu Contractul la momentul preluării de către Cumpărător (denumit în continuare „Neconformitatea cu Contractul”), Cumpărătorul poate solicita remedierea defectului. La alegerea sa, poate solicita livrarea unui produs nou, fără defecte, sau repararea produsului, cu excepția cazului în care metoda aleasă este imposibilă sau excesiv de costisitoare în comparație cu cealaltă opțiune; aceasta se evaluează în special în funcție de importanța defectului, valoarea pe care ar avea-o produsul fără defect și dacă defectul poate fi remediat prin cealaltă metodă fără dificultăți semnificative pentru Cumpărător. De asemenea, Cumpărătorul poate solicita o reducere corespunzătoare a prețului de achiziție sau rezilierea Contractului. Condițiile detaliate sunt prevăzute în Regulamentul de reclamații al Vânzătorului (denumit în continuare „Regulamentul de reclamații”), disponibil spre consultare aici. Cumpărătorul va informa Vânzătorul cu privire la dreptul ales la momentul notificării defectului sau fără întârziere nejustificată după notificarea acestuia. Cumpărătorul nu poate schimba alegerea făcută fără acordul Vânzătorului; această prevedere nu se aplică în cazul în care Cumpărătorul a solicitat repararea unui defect care s-a dovedit a fi imposibilă. Dacă Cumpărătorul nu își exprimă opțiunea în timp util, se va acționa în conformitate cu dispozițiile legale relevante în vigoare.
  7. Cu excepția cazului în care este vorba despre produse perisabile sau produse deja utilizate, Vânzătorul este responsabil pentru defectele care apar ca Neconformitate cu Contractul după preluarea produsului de către Cumpărător, pe durata perioadei de garanție (garanție).

  8. Vânzătorul este responsabil pentru defectele care apar ca Neconformitate cu Contractul de furnizare de servicii după prestarea serviciului către Cumpărător, pe durata perioadei de garanție (garanție), conform primului alineat al art. VII din CGV.

  9. Nu sunt considerate defecte care determină Neconformitatea cu Contractul acele situații în care produsul sau serviciul nu prezintă anumite caracteristici, standarde sau niveluri de calitate care nu au fost menționate în mod explicit.

  10. Prin urmare, Vânzătorul nu este responsabil, printre altele, pentru compatibilitatea datelor furnizate de acesta cu orice hardware sau software al Cumpărătorului sau al terților, care nu sunt specificate în mod expres în legătură cu serviciul respectiv. În cazul pierderii sau deteriorării înregistrărilor sau datelor Cumpărătorului sau ale unui terț, cauzate de o acțiune eronată, neautorizată sau nepotrivită a Cumpărătorului, ori de manipularea datelor furnizate de Vânzător, inclusiv prin inginerie inversă, Vânzătorul nu este responsabil pentru prejudiciul astfel rezultat, nici pentru eventualele daune ulterioare.

  11. Toate drepturile Cumpărătorului care decurg din răspunderea Vânzătorului pentru defecte, inclusiv răspunderea în garanție a Vânzătorului, sunt exercitate de Cumpărător la adresa Vânzătorului: Pražská 145, 261 01 Příbram II. Momentul depunerii reclamației este considerat momentul în care Vânzătorul a primit de la Cumpărător bunul reclamat sau informația privind defectul serviciului furnizat.

  12. Drepturile și obligațiile suplimentare ale părților, legate de răspunderea Vânzătorului pentru defecte, sunt reglementate în detaliu de Regulamentul de reclamații, disponibil pentru consultare aici.

VIII. Alte drepturi și obligații ale părților contractante

  1. Cumpărătorul dobândește dreptul de proprietate asupra bunului și este autorizat să utilizeze serviciul prin plata integrală a prețului bunului sau serviciului. Cu excepția cazului în care legislația aplicabilă sau Contractul încheiat prevede altfel, în cadrul serviciului furnizat și achitat corespunzător, Cumpărătorul dobândește un drept neexclusiv, nelimitat teritorial, netransferabil de a utiliza componenta serviciului care are caracter de operă protejată prin drepturi de autor, exclusiv pentru uz intern (personal) al Cumpărătorului și doar pe durata și în limitele care rezultă din scopul Contractului. Cu excepția cazului în care legislația aplicabilă prevede altfel, Cumpărătorul nu este, în special, autorizat să reproducă, să traducă, să adapteze, să modifice sau să transforme în alt mod opera, să o distribuie, împrumute, închirieze, expună sau să o comunice publicului, precum nici să eludeze mijloacele tehnice de protecție a drepturilor sau să efectueze inginerie inversă asupra operei. În ceea ce privește autorizarea împrumutului, închirierii, expunerii sau comunicării publice a operei, se poate încheia un Contract special de prestări servicii.
  2. Cumpărătorul ia la cunoștință că software-ul și alte componente care formează Interfața web a magazinului (inclusiv fotografiile produselor oferite sau fotografii ilustrative aferente serviciilor furnizate) sunt protejate prin drepturi de autor. Cumpărătorul se angajează să nu desfășoare nicio activitate care ar putea permite lui sau unor terțe părți să intervină neautorizat sau să utilizeze în mod neautorizat software-ul ori alte componente care formează Interfața web a magazinului.

  3. Cumpărătorul nu este autorizat, în utilizarea Interfeței web a magazinului, să folosească mecanisme, software sau alte procedee care ar putea afecta negativ funcționarea Interfeței web a magazinului. Interfața web a magazinului poate fi utilizată doar în măsura în care aceasta nu aduce atingere drepturilor celorlalți clienți ai Vânzătorului și este în conformitate cu destinația sa.

  4. Vânzătorul nu este legat față de Cumpărător de niciun cod de conduită în sensul articolului 1820, alineatul 1, litera n) din Codul civil. Vânzătorul nu oferă alte servicii post-vânzare ale produsului sau serviciului comandat, cu excepția celor specificate explicit de Vânzător pe site-ul său web pentru fiecare produs sau serviciu în parte.

  5. Cumpărătorul ia la cunoștință că Vânzătorul nu este responsabil pentru erorile apărute ca urmare a intervențiilor unor terțe părți asupra Site-ului web sau ca urmare a utilizării Site-ului web într-un mod contrar destinației sale.

IX. Protecția datelor cu caracter personal

  1. Vânzătorul își îndeplinește în mod corespunzător toate obligațiile legale referitoare la protecția datelor cu caracter personal. În scopul unei mai bune transparențe, Vânzătorul a emis o Directivă specială privind protecția datelor cu caracter personal, care rezumă această tematică.

X. Trimiterea comunicărilor comerciale și cookie-uri

Abrogat

XI. Comunicarea

  1. Cu excepția cazului în care se convine altfel, toată corespondența legată de Contract trebuie transmisă celeilalte părți contractante în formă scrisă, fie prin poștă electronică, personal, fie prin scrisoare recomandată prin intermediul unui operator de servicii poștale (la alegerea expeditorului). Comunicarea către Cumpărător se realizează la adresa de e-mail specificată în Contul său de utilizator.

XII. Soluționarea extrajudiciară a litigiilor

  1. Autoritatea competentă pentru soluționarea extrajudiciară a litigiilor de consum este Inspecția Cehă pentru Comerț, cu sediul în Gorazdova 1969/24, 120 00 Praga 2, ID: 000 20 869, adresa de internet: https://adr.coi.cz/cs. Platforma de soluționare online a litigiilor disponibilă la adresa http://ec.europa.eu/consumers/odr poate fi utilizată pentru soluționarea litigiilor dintre Vânzător și Cumpărător care decurg din Contract.
  2. Centrul European al Consumatorilor din Republica Cehă, cu sediul în Gorazdova 1969/24, 120 00 Praga 2, adresa de internet: http://www.evropskyspotrebitel.cz/ este punctul de contact conform Regulamentului (UE) nr. 524/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 mai 2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE (Regulamentul privind soluționarea online a litigiilor de consum).

XIII. Dispoziții finale

  1. În cazul în care relația legată de utilizarea Site-ului web sau relația juridică stabilită prin Contract include un element internațional (străin), părțile convin că această relație se va supune legislației cehe. Aceasta nu aduce atingere drepturilor consumatorului care decurg din dispozițiile legale obligatorii în general.
  2. Vânzătorul este autorizat să comercializeze bunuri pe baza unei autorizații de funcționare, iar activitatea acestuia nu este supusă niciunei alte aprobări. Cumpărătorul se poate adresa Vânzătorului cu orice reclamație. În cazul în care nu are succes cu reclamația la Vânzător, eventualele litigii vor fi soluționate de instanța competentă material și teritorial. Controlul activității comerciale este efectuat, în limita competenței sale, de oficiul comercial competent, iar Cumpărătorul se poate adresa și Inspecției Cehe pentru Comerț.
  3. În cazul în care orice dispoziție a CGV este sau devine nulă sau ineficientă, în locul dispoziției invalide va fi aplicată o dispoziție al cărei sens este cât mai apropiat de cel al dispoziției invalide. Nulitatea sau ineficiența unei dispoziții nu afectează valabilitatea celorlalte dispoziții. Modificările și completările Contractului sau ale CGV necesită forma scrisă.
  4. Contractul, inclusiv Condițiile Generale de Vânzare (CGV), este arhivat de către Vânzător în format electronic și nu este accesibil, cu excepția cazurilor în care Vânzătorul are obligația legală de a-l furniza conform legislației aplicabile. Veți primi întotdeauna CGV și Contractul împreună cu confirmarea comenzii prin e-mail, astfel încât veți avea acces continuu la contract fără a fi nevoie de asistența noastră. Este recomandat să salvați întotdeauna CGV și Contractul primite în cadrul confirmării comenzii, pentru o eventuală utilizare ulterioară.

  5. Relația contractuală dintre Cumpărător și Vânzător este încheiată pe durata executării corespunzătoare a obligațiilor contractuale de către părțile contractante, conform Contractului respectiv. Cu excepția cazurilor în care Contractul sau CGV prevăd altfel în situații specifice, părțile contractante nu au dreptul de a rezilia Contractul înainte de îndeplinirea corespunzătoare a acestuia.

  6. Datele de contact ale Vânzătorului:

Adresa pentru livrare: Canatura, Pražská 145, 261 01 Příbram II, Republica Cehă
Adresă de e-mail: contact@cannabizoo.com
Telefon: +420 774 243 752

Prezentul CGV intră în vigoare și produce efecte la data de 30.04.2025.

Formular tip pentru retragerea din Contract conform reglementărilor legale aplicabile:

Notificare de retragere din Contract

- Destinatar:
- adresa de e-mail:

- Vă informez prin prezenta că mă retrag din Contractul privind achiziționarea acestui bun (*)/prestarea acestor servicii (*)

- Data comenzii (*)/data primirii (*)

- Numele și prenumele Cumpărătorului

- Adresa Cumpărătorului

- Semnătura Cumpărătorului (numai dacă acest formular este trimis în format fizic)

- Data

(*) Tăiați ce nu se potrivește sau completați datele relevante.

%s ...
%s
%image %title %code %s